86ers uppläxade av Crusaders

Det blev ingen vidare inledning på påskhelgen för Uppsala 86ers när Svenska Mästarna, Carlstad Crusaders, läxade upp de förväntansfulla Uppsalaspelarna på Långfredagskvällen.
Efter att i klassisk ordning inlett med två snabba passningsanfall ledda av quarterback Philip Juhlin, där Uppsalas försvar helt gick bort sig så stod det redan efter fyra minuter 14-0 till gästerna.
Slutresultatet blev 55-20 (31-6) till värmlänningarna som kom till Uppsala utan en enda importspelare. Crusaders med sju raka SM-Guld ångar på mot sitt åttonde.

Räckte inte till
Uppsala som anses vara en av de vassaste utmanarna till Carlstad visade upp en imponerande spelartrupp med 44 man mot Carlstads 32. Men det räckte inte till den här kvällen.

Carlstads offensiva linje gav gott om tid för QB Juhlin att få iväg sina passningar, eller så öppnade de gigantiska hål för sina runningbacks.
I avsaknad av dominante RB:n Brett Koepp steg veteranen, 34 år, Christian Forsman fram och löpte för 86 yards medan unge Victor Toresson, 26 år, var strået vassare med 118 yards.

Bättre på allt
Carlstad var bättre på alla områden i matchen utom i penalty yards. Uppsala bestraffades med 25 yards medan Carlstad ovanligt nog kom upp i 56 yards.

Och det var framför allt på springspelen Carlstad vann matchen. När det såg ut som om Uppsala hade stoppat Carlstadspelarna så slank någon av deras runningbacks rakt igenom Uppsalas försvar och flyttade spelet mycket närmare Uppsalas målområde.
Och när Carlstad är i motståndarnas red-zone då är de mycket svårstoppade. I fredagsmatchen gjorde de poäng vid alla fem tillfällen de kom inom 20 yards från Uppsalas mållinje.

Philip Juhlin hade en bra dag på jobbet. 18 av 30 passningar nådde sina mål och totalt passade han 326 yards. Och med 227 yards springspel så ska det mycket till för ett motståndarlag att slå mästarna.

Ljusa stunder
Uppsala kom till matchen full av respekt för värmlänningarna med ändå övertygade om att det visst ska gå att vinna över dem.
Och det fanns stunder då 86ers gladde de 340 personerna som sökt sig till Österängens IP i det kylslagna vädret.
En del djupa passningar nådde sina mål och QB Kieran McDonagh kunde summera 294 passningsyards efter matchen där Blake Marklew tog emot för 102 yards och Nicko Peterson tog emot för 88 yards.
Men springspelen som Uppsala ideligen försökte sig på blev en katastrof. Uppsalas offensiva linje lyckades inte öppna några hål i Carlstads tunga försvar och snabbe Victor StPierre Laviolette kom ingenstans i sina försök.

Linjen vann
Carlstad vann som många gånger tidigare den här matchen på sina duktiga linjespelare, och då ska man veta att Uppsala också har duktiga linjespelare men som den här kvällen fick bakläxa.

I Crusaders fick Phlip Juhlin MVP-priset men det kunde ha gått till många andra spelare i laget.
I Uppsala var det ingen tvekan om att Nicko Peterson gjorde sig förtjänt av priset då han presterade på såväl offense som defense.

Nya tillfällen
Nästa vecka spelar Uppsala mot finska Helsinki Rooster hemma i returmötet i NEFL.
Vinner de där blir det sannolikt en NEFL-final mot Crusaders. Ännu ett tillfälle för Uppsala att se om de kan dyrka upp Carlstads kassaskåps starka offensiva och defensiva linjer.

Slutresultat:

Uppsala 86ers – Carlstad Crusaders, 20 – 55 (0-14,  6-17, 6-16, 8-8)
Publik: 340

Poänggörare:
Uppsala 86ers:

Nicko Peterson: 14p
Blake Marklew: 6p

Carlstad Crusaders: 
Christian Forsman, 18p
Jacob Dahre, 8p
Viktor Toresson, 8p
Marcus Johnsson, 8p
Philip Juhlin, 6p
André Holgård, 5p
Olof Flemström, 2p

MVP Uppsala 86ers: Nicko Peterson
MVP Carlstad Crusaders: Philip Juhlin

Statistik:
Pass: 

86ers: 298 yards
Crusaders: 335 yards

Receiving: 
86ers:
Blake Marklew 102 yards
Nicko Peterson 88 yards

Crusaders:
Jacob Dahre 130 yards
Marcus Johnsson 114 yards

Rushing:
Crusaders: 227 yards
Viktor Toresson 118 yards
Christian Forsman 86 yards

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *