Game Preview Carlstad Crusaders @ Stockholm Mean Macines

Denna helgen gästar Carlstad Crusaders Stockholm Mean Machines på Zinkensdamms IP och det är en match mellan två av svensk amerikansk fotbolls giganter genom tiderna. Det är till och med så att om Carlstad Crusaders skulle vinna sina återstående matcher i grundserien och SMM förlorar sina går Karlstadlaget om dem i maratontabellen för grundserien som Sveriges mest framgångsrikaste lag.

Game preview från Headoach Tracey Gere:
Nästa match för Carlstad Crusaders är borta mot Stockholm Mean Machines. Stockholm ligger sist i serien och Carlstad Crusaders först, så på papper ser det ute som en ojämnt match. Stockholm har dock visat att de har förmågan att göra stora spel både på anfall och försvar. De har kommit långt sedan förra året och det känns som att de kämpar hårt för en chans att vända den trenden de haft senaste tiden. De har kämpat bra under årets Superserie och har haft ledningen i sista kvarten tre gånger under året men inte lyckats vinna matcherna.

Förra veckan spelade vi en väldigt bra match mot Uppsala, ett lag som är bättre än siffror visade. Vårat anfall var på högvarv och gjorde det väldigt svårt för Uppsala att hänga med. Vi började skakigt på försvaret, men vi kunde rätta till det i slutet. Crusaders försvar var för heta och Uppsala flyttade bollen väldigt lätt i början. Även om vi aldrig vill släppa in yards eller poäng, var det en bra erfarenhet att vi fick uppleva en situation där saker och ting inte funkade imen att vi kunde göra justeringar.

Skadorna forsätter spöka för Crusaders. Förra veckan återvände Olof Flemström och Yusuph Nguzo till spel men dock kunde inte Yusuph avsluta matchen och han är nu osäker för resten av säsongen. Även WR Ruben De Ruyter fick kliva av planen med en skada och det är osäkert om han kommer till spel i helgen. Det som är positivt är att flera spelare som tidigare inte fått så mycket speltid har fått bra erfarenhet senaste matcherna och inte bara i slutet då matchen är avgjord.

Troliga starters

Anfall:
QB – Philip Juhlin
RB – Brett Koepp
WR – Josh Hartigan
WR – Markus Stinger
WR – Jacob Dahre
WR – André Holgård
OL – Joakim Thoresen
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Aaron Bronstein
OL – Martin Thor

Försvar:
DL – Patrik Nyman
DL – Simon Sandberg
DL – Olof Flemström
DL – Carl Romlin
LB – Christian Kuylensjerna
LB – Mattias Eriksson
DB – Christen Monclair
DB – Victor Jonsson
DB – Markus Persson
DB – Daniel Juhlin
DB – Johan Magnusson

Skador
DL – Olof Flemström – Trolig
RB – Brett Koepp – Trolig
DB – Daniel Gunnarsson – Ute
OL – Isak Gustafsson – Ute
WR – Yusuph Nguzo – Ute
DB – Olof Eriksson – Ute
WR – Ruben De Ruyter
RB – Christian Forsman – Ute
WR – Marcus Johnsson – Ute

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *