Giganternas kamp

ÖREBRO BLACK KNIGHTS

Offense:

8 – QB Corbin Lawler
30 – RB Kasper Wedberg
31 – RB Marcus Hudritsch
81 – WR Fredrik Isaksson
11 – WR Tomas Jacobsen
86 – WR Johan Stål
56 – OL Sebastian Nilsson
67 – OL Lucas Lavin
72 – OL Gustav Rydberg
75 – OL Eric Karlsson
78 – OL Isaac Moore

Defense:
4 – DB Johan Lindahl
28 – DB Peder Jungstedt
6 – DB Danny Wynne
5 – DB Sebastian Gauthier
48 – LB Alexander Piensoho
2 – LB Eric Murphy
13 – LB Josh Murphy
33 – LB Filip Jönsson
44 – DL Niklas Persson-Ghylfe
40 – DL Cesar Hebel
98 – DL Kevin Mellberg

Game 5 Återblick:
I vad som vi förväntade oss skulle bli en tuff match, gick Black Knights till halvtidsvila med en ledning på 15-0, och avslutade starkt och tog sin femte seger genom att besegra Uppsala 86ers med 36-0. Poängtagningen började genom Defense när Josh Murphy tvingade fram en fumble genom en stark tackling, samt att Kevin Mellberg gjorde poäng på returen. Detta visade sig vara tillräckligt i en match där Black Knights Defense spelade sig till sin fjärde shutout i följd. Offense lyckades spela sitt springspel under större delen av matchen och gav sig själva mycket speltid.

Örebro Black Knights (5-0)
Örebro Defense och special team har varit motorn i lagets snabba starter i de tidigare matcherna. Genom att spela framåt och genom bra positioner på planen har Offensive varit effektiva i att få in bollen över linjen. Framgång i säsongens sjätte match kommer att kräva tre faser i spelet för att kunna möta motståndaren. Håll ögonen på om Defense i Black Knights kommer att kunna hålla tillbaka Carlstads Offense, samt om Örebro främre fem kan öppna upp springspelet och försvara Quarterbacken.

Carlstad Crusaders (5-0)
Crusaders kommer till Berhn Arena och ett Friday Night Footballs möte. Crusaders har vunnit sju raka SM guld och de visar inga tecken på att försöka ge upp målet om ett åttonde. Carlstad har vunnit alla sina matcher i årets Superserie, och både Carlstad och Örebro har nått Mercy Rule i alla sina matcher under säsongens första hälft. Carlstad leds utav Sveriges, statistiskt sett, bästa Quarterback Philip Juhlin som levererar bollen över hela planen till sina lagkamrater. Håll ögonen på deras Defensive Lineman Olof Flemström, Örebros Offensive kommer att ha full upp med förra årets MVP i Superserien.

CARLSTAD CRUSADERS

Anfall:
QB – Philip Juhlin
RB – Christian Forsman
RB – Victor Toresson
WR – Marcus Johnsson
WR – Jacob Dahre
WR – Alpha Jalloh
OL – John Lindgren
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Martin Thor
OL – Kris Weeks

Försvar:
DL – Patrik Nyman
DL – Carl Romlin
DL – Olof Flemström
DL – Leo Krafft
LB – Christian Kuylenstjerna
LB – Mattias Eriksson
DB – Alpha Jalloh
DB – Martin Ullbrandt
DB – Josef Nguzo
DB – Daniel Gunnarsson
DB – Christen Monclair

Skador
OL – Pontus Persson – Trolig
DL – Simon Sandberg – Trolig
DB – Marcus Persson – Tveksam
DB – Victor Jonsson – Tveksam
OL – Joakim Thoresen – Ute
OL – Isak Gustafsson – Ute

Det är en tidig seriefinal som spelas under Friday Night Football som även sänds på TV4 sport och Cmore. Två obesegrade lag där det vinnande laget säkrar en slutspelsplats  och kommer vara det enda obesegrade laget i årets Superserie. Det är upplagt för en höjdarmatch.

Vi ser också två av de bästa Quarterbacksen in årets Supererie där Carlstad Crusaders QB Philip Juhlin leder passningsligan på 231 yds per match och 14 TDs mot Örebro Black Knights QB Corbin Lawler som snittat 152 yds och har gjort 11 TDs.  På WR sidan är Carlstad Crusaders starka med Marcus Johnsson och Jacob Dahre som tillsammans snittar 153 yds per match och har gjort 8 TDs medans på RB sidan är Örebro ledande med 145 yds och 11 TDs.

Defensivt ser vi årets två giganter försvarsmässigt där båda lagen hållit sina motståndare till minus yds, och Örebro är överlägsna med endast 80 yds per match mot deras passförsvar och inga insläppta TDs.  

Game preview från Headoach Tracey Gere:
Förra helgen tog Europaäventyret slut för Carlstad Crusaders med en förlust i övertid mot Helsinki Roosters. Vi visste att det skulle bli en tuff match och det var det ändå till sista sekunder. Det gick inte vårt väg i slutet så nu är det dags att börja nästa kapitlet. Det kändes konstigt att spela en sådan här viktigt och avslutande match mitt i säsongen.

Men efter några timmar på söndagseftermiddagen kom man på att Örebro Black Knights väntar i Friday Night Fotball bara fem dagar senare. Det bästa botemedlet för en sådan besviken förlust är nästa utmaning, desto snabbare desto bättre. Örebro har imponerade både med resultat och på film i år. Denna utmaning taggar hela laget och gör att fokus ligger framåt.

Det som sticker ut med Örebro är att de spelar snabbt, fysiskt och med disciplin. Precis som Carlstad Crusaders har spelat i många år. Matchen kommer att likna två bockar som slåss.

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *