Kan Stockholm skrälla ikväll?

STOCKHOLM MEAN MACHINES

PRELIMINÄRA STARTERS

Offense
LT Christoffer Kirk-Johansson
LG Jonathan Janlert
C Ruben Lohmann
RG Mikael Lindroos
RT Marko Nesovic
QB Anders Hermodsson
RB Erik Säving
Z Omar Chérif
Y Michael Sander
W Fredrik von Tell
X Kijafa Crumble

Defense
DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Trolle Geuna
LB Victor Frank
CB Kijafa Crumble
CB Chris Rejby
S Max Lindall
S Jesper Gregersson
S Mikael Rosendahl

SKADOR
Tyler McCulloch – ute (hamstring)

Jakten på säsongens första seger fortsätter redan på fredag kväll då Stockholm Mean Machines tar emot Uppsala 86ers på Zinkensdamms IP. Avspark kl. 18.30. Vi ses!

Stockholm har haft tuffaste möjliga inledning på säsongen med tre matcher mot de två topplagen i Superserien 2017 – Örebro Black Knights och Carlstad Crusaders. De tre matcherna har slutat i tre klara förluster, och ingen hade egentligen förvänta sig något annat trots allt.

Men nu blir spelschemat mer mänskligt och förhoppningarna om årets första seger väcks till liv – och detta med början på fredag kväll då Uppsala 86ers gästar Zinkensdamms IP .

Uppsala har börjat säsongen bra, men samtidigt förlorat klart mot Carlstad Crusaders liksom två gånger i internationellt spel mot Helsinki Roosters. Deras amerikanska import-QB är dessutom skadad – senast borta mot Limhamn Griffins så startade man istället med Fabian Söderberg som QB.

Uppsala är ett bra lag med ett par stjärnspelare i försvaret och speed i anfallet, men ska Stockolm Mean Machines vara med och slåss om den fjärde och sista slutspelsplatsen i Superserien 2017 så bör laget åtminstone spela jämnt mot Uppsala 86ers och därefter börja vinna veckorna efter mot Tyresö Royal Crowns och Limhamn Griffins.

För att nå resultat måste Stockholms springspel komma igång – inte i någon av de tre matcherna har Mean Machines lyckats etablera ett spel på marken. Den offensive linjen måste också ge QB Anders Hermodsson tid att hitta sina mottagare, och i försvaret så måste Mean Machines få stop på Uppsalas import-RB Victor St Pierre Laviolette.

Avspark på fredagskvällen är kl. 18.30. Kan du inte se matchen på plats på Zinkensdamms IP så sänds den live på nätet på Cmore och i efterhand kl. 22.00 på TV4 Sport.

Här läser du matchprogrammet inför matchen

UPPSALA 86ERS

Offense:
77 – OL Oscar Johansson
67 – OL Rasmus Karlsson
55 – C Mathias Liljestrand
53 – OL Tomas Jansson
78 – OL Daniel Söderberg
31 – RB Victor St Pierre Laviolette
12 – WR Natti Habte
88 – WR Björn Thurmon
8 – WR Alexander Wikström
4 – WR Denny John
9 – QB Fabian Söderberg

Defense:
50 – DL Linus Engvall
52 – DL Richard Liljestrand
94 – DL Simon Tidare
5 – LB Joshua Akena
56 – LB Robin Prevolnik
44 – LB Sam Sjölund
10 – DB Tom Gilmartin
21 – DB Nils-Fredrik Lindberg
20 – DB Martin Cham
7 – DB Amat Jobe

Spelar troligen:
6 – DL Gustav Kierebinsk

Spelar troligen inte:
1 – DB Nicko Peterson
2 – QB Kieran McDonagh
24 – DL Fredrik Zetterlund
70 – OL Collins Nwaogu (studier – UK)

Spelar inte:
10 – DB Tom Gilmartin(skdad- fotled)
15 – WR Mattias Gauthier (skadad – ben)
17 – TE Benji Egbudiwe (studier – USA)
32 – RB Jonathan Wikström (skadad – rygg)
45 – LB Andreas Thornadtsson (jobb)
61 – OL Rasmus Andersson (jobb)
65 – DL Ludvig Lantz (jobb)
66 – OL Samuel Möller (skada – knä)
81 – DB Daniel Idenfors (studier – Umeå)
83 – WR Matas Menkis (studier)
91 – DL Johan Markström (skadad – rygg)

De senaste säsongerna har Stockholm Mean Machines inte berett Uppsala 86ers några större bekymmer. Faktum är att den senaste förlusten för 86ers mot Mean Machines var så länge sedan som 2012.

– De har genomgått en generationsväxling de senare åren och är ett helt annat lag i år än förra året, säger Per Nilsen, sportchef i Uppsala.

– Bland annat spelar svenska landslagets quarterback, Anders Hermodsson, för Mean Machines i år efter sitt proffsäventyr i Italien förra året och innan dess flera år i Carlstad Crusaders.

Stockholm är tillsammans med Uppsala det lag som signat flest nya spelare till den här säsongen, många från lokalkonkurrenten Northside Bulls som valde att spela div 1 i år.

– Det är lite svårt att lista ut var Stockholm står den här säsongen. De har spelat mot Carlstad och Örebro och förlorat ganska stort, men det var kanske inte helt oväntat.

– Nu har de hunnit spela sig samman och borde kunna utnyttja Hermodssons kvalitéer bättre än de gjort, säger Per Nilsen

Uppsala dras fortfarande med en rad skadade spelare, bland annat lagets ordinarie quarterback, Kieran McDonagh, som säger;

– Jag kan fortfarande inte räta ut min arm så det vore dumt att spela då jag inte kan kasta ordentligt, men Fabian har sett bra ut på träningarna i veckan så jag är inte orolig.

Fabian Söderberg får alltså starta för andra veckan i rad och det mot ett försvar som släppt in väldigt många poäng i de tre matcher de spelat.

– Den här veckan har vi nästan hela vår ordinarie offensiva linje på plats. Det känns bra, säger Per Nilsen men tillägger,

– Vi kommer säkert producera poäng men vi måste täppa till bakåt. Hermodsson kan i sina bästa stunder springa igenom ett helt försvar. Det måste vi förhindra.

Ombytt till matchen kommer även nye O-line spelaren Collins Nwaogu, 130 kg och 190 cm, från Storbritannien vara.

– Collins kommer inte spela men bekanta sig med atmosfären i laget. Det ska bli roligt att se vad han kan bidra med i fortsättningen av serien, avslutar Per Nilsen.

Det är en betydelsefull match för Mean Machines. De kämpar med Tyresö och Limhamn om slutspelsplatserna och skulle de vinna mot Uppsala drar de även med 86ers i den fajten.

Matchen spelas kl 18:30 på Zinkensdamms IP i Stockholm. Det är en Friday Night Football match så den kan ses LIVE på CMore kl 18:20 och i efterhand på TV4 Sport kl 22:00.

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *