Lekstuga för Victor

Det blev en riktigt trevlig tillställning för Uppsala 86ers på Österängens IP på torsdagskvällen. Seger med klara 41-6 (35-0) över Limhamn Griffins som aldrig gavs en chans till den seger de behövde för att snuva Uppsala på semifinalplatsen.
Redan efter den första kvarten ledde Uppsala med 21-0. Limhamn hade ingenting att sätta emot när Victor StPierre Laviolette och Nicko Peterson snurrade upp den ena försvararen efter den andre.
När sedan Victor i den andra quartern utökade till 27-0 och sedan Joshua Akena strax innan halvtid till 34-0 (på en passning) så var matchen vunnen.
Andra halvlek spelades med rullande klocka och det hanns inte med mer än ytterligare en TD insprungen av Victor och slutligen en TD av Limhamns Elias Hallbäck med 14 sekunder kvar som räddade Griffins långa resa hem.

– Nu känns det ganska bra att åka till Karlstad nästa helg för semifinalen. En säker seger idag ger självförtroende och som underdogs nästa helg har vi ingen press på oss. Det är bara att köra på, tyckte coach Moe Kadkhodai efter matchen.

Duktiga spelare
Limhamn har många duktiga spelare i laget men mot Uppsala hade de inte mycket att sätta emot. Trots stundtals mycket bra springspel av Timmy Göransson och fina mottagningar av Alexander Tomovic och Anton Persson så var Uppsala defense snabbt på plats och fick stopp på dem.
I Limhamns försvar klev flera fram och försökte stoppa Victor StPierre Laviolette när han likt en iller pilade sig runt försvarare efter försvarare. En eloge till Jalani Phillips i Limhamn som också utsågs till deras MVP, som fick hejd på Victor flera gånger när det precis såg ut som om han var fri.

Varierat spel
Som vanligt spelade Uppsala ett väldigt varierat spel där inte bara Victor Laviolette fick glänsa. Även Nicko Peterson, Kieran McDonagh, Andreas Lundström och Denny John, irriterade Limhamns försvar med sina löpningar.
Gustav Bowall växer mer och mer in i rollen som quarterback och fick fram ett gäng fina passningar.

Uppsalas defense ser så bra ut som de är när anfallsspelet fungerar. Nu hinner de vila ut mellan spelen och gav väldigt lite utrymmer för Limhamn att nå Uppsalas endzone.
Det är bra att ha spelare som Amat Jobe, Nils-Fredrik Lindberg och Maximilian Persson i de bakre leden och hårt tacklande linebackers och linespelare längre upp.

Carlstad Crusaders borta i semifinalen låter självklart som en närmast omöjlig uppgift. Crusaders har gått igenom serien helt obesegrade och inte bara det, varje seger har varit närmast en kross.

– 1997 förlorade vi hemma mot Limhamn i grundserien med 45-3. Sedan slog vi dem borta i semifinalen med en poäng. Det är ett minne vi får ta med oss till Karlstad nästa lördag, påminner Sportchefen Per Nilsen om.

Se hela matchen i repris!

Uppsala 86ers – Limhamn Griffins, 41 – 6 (21-0, 14-0, 6-0, 0-6)
Publik: 221

Poänggörare:

Uppsala 86ers:
Victor StPierre Laviolette 18
Nicko Peterson, 12
Joshua Akena, 6
Blake Marklew, 3
Kieran McDonagh, 2

Limhamn Griffins:

Elias Hallbäck

MVP Uppsala 86ers: Victor StPierre Laviolette
MVP Limhamn Griffins: Jalani Phillips

Hela matchen i siffror.

Statistik:
Pass:

86ers: 72 yards
LG: 132 yards

Rushing:
86ers: 222 (V StPierre Laviolette 122)
LG: 34 (T Göransson 31)

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *