Regerande mästarna storfavoriter trots stukad trupp

CARLSTAD CRUSADERS

Anfall
QB – Philip Juhlin
RB – Christian Forsman
TE – Sebastian Johansson
WR – Marcus Johnsson
WR – Jamie Staniford
WR – Jacob Dahre
OL – John Lindgren
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Martin Thor
OL – Carl Romlin

Försvar
DL – Patrik Nyman
DL – Christian Kuylenstjerna
DL – Olof Flemström
DL – Leo Krafft
LB – Daniel Juhlin
LB – Mattias Eriksson
DB – Victor Jonsson
DB – Martin Ullbrandt
DB – Markus Persson
DB – Daniel Gunnarsson
DB – Christen Monclair

Skador
DL – Carl Romlin – Trolig
DL – Leo Krafft – Trolig
WR – Jacob Dahre – Trolig
OL – Pontus Persson – Tveksam
DL – Simon Sandberg – Ute
WR – Andre Holgård – Ute
OL – Isak Gustafsson – Ute
OL – Joakim Thoresen – Ute

Äntligen är det hemmapremiär, och det är inte viken hemmapremiär som helst utan match mot ärkerivalen Tyresö Royal Crowns på Tingvallas gröna matta. Det är också premiärmatch för Sebastian Johansson som efter 7 år i USA åter är på svensk mark. Senast han spelade i Karlstad var 2010, semifinalen mot just Tyresö Royal Crowns.

Carlstad Crusaders kommer till matchen med tre raka segrar i Superserien där anfallet har snittat över 450 yds per match och vi har idel Carlstad Crusadersspelare i toppen av statistiklistorna med Philip Juhlin som passat för 856 yds, Marcus Johnsson har fångat bollar för 274 yds och Victor Toresson har sprungit för 164 yds.

På försvaret är det två olika sidor vi fått sett av Carlstad Crusaders. På marken har man faktiskt hållit motståndarna till minus 14 yards i snitt och 0 insläppta TDs, medan i luften har man släppt in dryga 200 yds/match och 4 TDs. Mer statistik hittar du på Superserien.nu.

Game preview från Headoach Tracey Gere:
På lördag kl 15:00 spelar Carlstad Crusaders hemma mot Tyresö Royal Crowns. Detta är vår första hemmamatch sedan juli 2016. Vi har rest över 3000 km under våra fyra första veckor denna säsongen, och det är skönt att vara hemma igen.

Vi besegrade förra veckan Stockholm Mean Machines betryggande, men Stockholm spelade tuff och stressade oss i vissa situationer. Vi har haft möjlighet att kolla igenom matchen och sett flera saker vi måste bli bättre på. Detta är mycket viktigt då vi hittills under säsongen in blivit så stressade av motståndarna eller spelat en jämn match på poängtavlan. Men vi försöker alltid bli bättre för varje vecka vi spelar och tränar.

Senast vi mötte Tyresö var i semifinalen förra året där Carlstad Crusaders vann med ynka tre poäng till slut. Men Tyresö har genomgått en stor förändring sedan dess. Det är ett ungt och hungrigt lag som tappat en del rutin men också fått många nya spelare.

Vi kommer att ha några spelare som inte kan spela denna helgen, där bland annat André Holgård saknas. En flytt för André gör att han missar denna matchen men han kommer fortsätta spela för laget under säsongen. Även Simon Sandberg kommer att vila på grunt av en skada från förra helgen. Men vi får också tillbaka några spelare efter skada samt att Sebastian Johansson gör debut för säsongen, hans första match i Carlstad Crusaders sedan 2010. Sebastian kommer att spela TE/FB samt eventuellt en del DL för oss denna matchen.

TYRESÖ ROYAL CROWNS

Offense:
Daniel Myrsten – OL
Marcus Fritzdorf – OL
Mathias Andersson – OL
Linus Lindholm – OL
Henrik Petersson – OL
Robin Svallin – TE

Ted Eriksson – QB
Emil Knutsson – RB
Chris Green – WR
Bastian Helmers – WR
Filip Persson – WR
Defense:
Andreas Jonsson – DL
Jonas Briseby – DL
Robin Svallin – DL
Erik Rauge – LB
Morgan Hjort – LB
Aslan Zetterberg – LB
Chris Green – DB
Rickard Ohlsson – DB
Emil Knutsson – DB
Bastian Helmers – DB
Christoffer Ohlsson – DB
Ute:
Joakim Leopold (WR), utlandsstudier till maj
Otso Flinkman (QB), utlandsstudier till maj
Mattias Lind (DB), arbete
Sam Goldson (DB), resa
Matthew Sims (PK), skada
Måns Svärd (LB), skada

Dags för match igen för Tyresö, för andra veckan i rad är det bortamatch mot en seriefavorit som står på schemat då carlstad Crusaders väntar på Tingvalla IP. Tuffare motstånd är svårt att få i Skandinavien och inte blir det lättare för Tyresö efter den jobbiga matchen senast mot Örebro.

Förra Matchen
Ärlighet varar längst heter det, och i ärlighetens namn var Tyresös insats senast mot Örebro inget annat än ett haveri. Tunn trupp, urusel start och ett vasst hemmalag var en kombination Tyresö var hjälplösa mot. Den stora katastrofen inträffade på special teams som hade en
katastrofal dag på både punt, kickoff och kickoff return. Örebros offense var inte ens svettiga när det stod 14-0 tidigt i första kvarten. Det är svårt att hitta mycket positivt med TRC’s insats – det klassiska uttrycket “bryta ihop och komma igen” är det enda man kan säga.

Laget
Truppen är hyfsat sargad efter säsongsinledningen. Mot Örebro var det färre än 30 spelare dressade för Tyresö – vilket inte får inträffa igen under 2017! Efter denna match väntar en bye-week och en möjlighet att ladda om inför mötet med SMM. En bättre prestation än matchen mot Örebro är ett måste för att komma in i förberedelserna mot SMM med själförtroende och energi.

Matchen
Carlstad är ruskigt bra även i år, och man kan inte tänka sig en större favorit än Crusaders hemma mot ett lag som är i en nystartsfas. För Tyresös del handlar det framförallt om att prestera bättre än i matchen mot Örebro och inte bjuda motståndaren på makalöst bra fieldposition gång efter gång. Offense behöver skapa drives som tar trycket av defense, som fått tillbringa allt för mycket tid på planen i säsongsinledningen. Det går inte heller att avstå från att kommentera special teams, som var ett haveri mot Örebro. Stor skärpning krävs där.

Startelvor och Skador
Truppen är allt annat än intakt denna vecka, och en del spelare kommer få ta speltid på båda sidor av bollen. Djupet kommer dock vara bättre än mot Örebro och vi ser ljuset i slutet av tunneln med en del förstärkningar på väg in i truppen.

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *