Mästarna gästar Zinkensdamm på fredagskvällen

STOCKHOLM MEAN MACHINES

Offense
LT Marko Nesovic
LG Jonas Söderberg
C Ruben Lohmann
RG Mikael Lindroos
RT Christoffer Kirk-Johansson
QB Anders Hermodsson
RB Erik Säving
Z Omar Chérif
Y Tyler McCulloch
W Michael Sander
X Fredrik von Tell

Defense
DL Jakob Gorecki
DL Sebastian Alevad
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Trolle Geuna
LB Victor Frank
DB Kijafa Crumble
DB Max Lindvall
DB Jesper Gregersson
DB Mikael Rosendahl
DB Chris Rejby

Stockholm Mean Machines gör sin hemmapremiär på fredag kväll då de regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders gästar Zinkensdamms IP. Avspark för Friday Night Football är kl. 18.30.

Efter premiärförlusten borta mot Örebro Black Knights gör Stockholm Mean Machines sin debut på hemmaplan i Superserien 2017 nu på fredag – och  det är inte vilken hemmadebut som helst.

För motståndet står Carlstad Crusaders, som vunnit allt som går att vinna de senaste åren och som numera är det lag som vunnit flest matcher i Superseriens historia (med sina 153 segrar har de gått om Mean Machines 152). Och matchen denna fredagskväll går dessutom att se av hela svenska folket på TV4 Sport och på Cmore – men upplevs naturligtvis bäst på plats på Zinken!

Men det kommer bli tufft. Till och med tuffare än tufft. Carlstad Crusaders har börjat säsongen fånigt bra och kört över både Limhamn Griffins och Uppsala 86ers på bortaplan och sett närmast ostoppbara ut under tiden. Det är ett komplett lag på alla positioner som gästar Zinkensdamms IP på fredag och de är solklara favoriter till SM-guldet säsongen 2017.

För Stockholm Mean Machines gäller det att studsa tillbaka efter säsongspremiären i Örebro då laget stod för hela sex turnovers och släppte till sju sacks på QB Anders Hermodsson, två siffror som naturligtvis är alldeles för stora för någon med ambition på att vinna matcher i Superserien. Med ett hårdare grepp om bollen och ett bättre skydd för Hermodsson kan det snabbt se betydligt roligare ut på plan för våra favoriter i rött och blått.

Laget har haft två veckor på sig att vila och träna inför denna matchen och fredag kväll blir en fin möjlighet att visa att formkurvan pekar uppåt trots svårast tänkbara motstånd.

Kom till Zinken, visa färger och heja på ditt favoritlag – en fredagskväll blir inte mycket bättre än så! Avspark kl. 18.30 – nu kör vi!

Här läser du matchprogrammet inför matchen

CARLSTAD CRUSADERS

Anfall:
QB – Philip Juhlin
RB – Christian Forsman
WR – Marcus Johnsson
WR – Jamie Staniford
WR – Jacob Dahre
WR – André Holgård
OL – John Lindgren
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Martin Thor
OL – Joakim Thoresen

Försvar:
DL – Patrik Nyman
DL – Simon Sandberg
DL – Olof Flemström
DL – Leo Krafft
LB – Christian Kuylenstjerna
LB – Mattias Eriksson
DB – Victor Jonsson
DB – Martin Ullbrandt
DB – Markus Persson
DB – Daniel Gunnarsson
DB – Josef Nguzo

Skador
DB – Markus Persson – Trolig
DB – Daniel Gunnarsson – Trolig
OL – Joakim Thoresen – Trolig
DL – Leo Krafft – Trolig
OL – Pontus Persson – Tveksam
DL – Carl Romlin – Tveksam
OL – Isak Gustafsson – Ute

Två av Superseriens historiskt bästa lag där Carlstad Crusaders (153 vinster) förra helgen gick om Stockholm Mean Machines (152 vinster) i maratontabellen möts nu på Zinkensdamms IP. Det är återigen en Friday Night Football match som visas på TV4 Sport och CMORE. Carlstad Crusaders spelar sin tredje Superseriematch och har två vinster med sig i bagaget medans Stockholm Mean Machines förlorade sin premiär med 53-6 mot Örebro Black Knights men har nu fått en extra veckas vila att finslipa formen inför helgens möte. 

Game preview från Headoach Tracey Gere:
Denna vecka åker Carlstad Crusaders till Stockholm för att möta Mean Machines i veckans Friday Night Football. Vi spelar säsongens fjärde match medan det är blott andra matchen för hemmalaget.

Vi gick in i förra veckans match men stort självförtroende men segermarginalen blev större än vi hade förväntat oss. Anfallet spelade fantastiskt bra och har spelat bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Carlstad Crusaders defensiva linje var helt dominanta, men ändå finns det delar av vårt spel vi måste förbättra på alla plan i alla lagdelar och vi fokuserar på att bli bättre och bättre för varje vecka.

Då Stockholm Mean Machines endast har spelat en match hittills i år är det lite svårt att veta hur de kommer att spela och formera sig till helgen. Resultatet mot Örebro blev relativt stort men de är ändå ett lag vi har största respekten för. Örebro spelade mycket bra mot Stockholm, men Stockholm gjorde många saker bra i matchen. De är ett ungt lag som gjorde en hel del misstag och tappade bollen för många gånger men det var också deras första match för året men har nu haft en extra vilovecka på sig att fixa till dessa saker. Vi ser också fram emot att möta vår tidigare spelare Anders Hermodsson som hade flera framgångsrika år i föreningen och att spela mot vår tidigare ”gunslinger” kommer att ge lite extra krydda till matchen.

Carlstad Crusaders kommer återigen till spel utan amerikaner då nyförvärvet Alpha Jalloh inte kommer till spel förrän 6 maj i NEFL matchen mot London Warriors.

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *