Toppmöte på långfredagen

På långfredag spelas en repris av förra årets SM-final, Uppsala 86ers tar emot regerande mästarna Carlstad Crusaders på Österängens IP i Uppsala. Matchen TV-sänds och kan ses på TV4 Sport eller via CMORE Play med start 18:20.

Uppsala 86ers — Carlstad Crusaders

UPPSALA 86ERS

Offense:

77 – OL Markus Selin
67 – OL Rasmus Karlsson
55 – C Mathias Liljestrand
61 – OL Rasmus Andersson
78 – RT Daniel Söderberg
31 – RB Victor St Pierre Laviolette
11 – WR Blake Marklew
8 – WR Alexander Wikström
9 – WR Fabian Söderberg
4 – WR Denny John
2 – QB Kieran McDonagh

Defense:
24 – DL Fredrik Zetterlund
6 – DL Gustav Kierebinski
94 – DL Simon Tidare
52 – DL Richard Liljestrand
5 – LB Joshua Akena
56 – LB Robin Prevolnik
44 – LB Sam Sjölund
16 – DB Maximilian Garcia-Persson
1 – DB Nicko Peterson
3 – DB Cristoffer Dessezar
7 – DB Amat Jobe

Uppsala 86ers herrar fick en bra start på säsongen när de den senaste helgen slog Tyresö Royal Crowns med 33-7 i Superseriepremiären.

Men på fredag väntar tuffare motstånd. Svenska Mästarna Carlstad Crusaders kommer till Uppsala och det blir 86ers första chans för i år att ta revansch för SM-finalförlusten förra sommaren.
– Det är inte svårt att motivera spelarna till den här matchen, menar headcoach Moe Kadkhodai.

– Matcher av den här kalibern ser man alltid fram emot.

Carlstad Crusaders har vunnit SM-guld sju år i rad och de har inga planer att sluta sin segerrad. Och de kommer till Uppsala med ett starkt lag.
– Spelare som Brett Koepp, Philip Juhlin, André Holgård m fl är väldigt duktiga och det blir tufft att stoppa dem, det vet vi, säger Kadhodai.

Nyckelspelare i Uppsala blir bl a nyförvärvet quarterback Kieran McDonagh. Kieran har inte så mycket kunskap om Carlstad men är full med respekt;
– Det blir ett bra test på var vi står. De är mästarna och laget vi måste slå, säger McDonagh.

Matchen spelas på Österängens IP eftersom gräsmattan på Studenternas inte håller för spel.
– Det kan faktiskt vara till vår fördel. Det är där vi tränar och känner oss hemma, avslutar Koadkhodai.

CARLSTAD CRUSADERS

Anfall:
QB – Philip Juhlin
RB – Christian Forsman
WR – Marcus Johnsson
WR – Jamie Staniford
WR – Jacob Dahre
WR – André Holgård
OL – John Lindgren
OL – Niklas Johansson
OL – Marco Gudding
OL – Martin Thor
OL – Joakim Thoresen

Försvar:
DL – Patrik Nyman
DL – Simon Sandberg
DL – Olof Flemström
DL – Leo Krafft
LB – Christian Kuylenstjerna
LB – Mattias Eriksson
DB – Victor Jonsson
DB – Martin Ullbrandt
DB – Markus Persson
DB – Daniel Gunnarsson
DB – Josef Nguzo

Skador
OL – Joakim Thoresen – Trolig
DL – Leo Krafft – Trolig
OL – Pontus Persson – Tveksam
DL – Carl Romlin – Ute
OL – Isak Gustafsson – Ute

En spännande påskhelg väntar för Carlstad Crusaders, dels är det premiär för laget i årets Friday Night Football serie där matchen kan ses nationellt på TV4 Sport och CMORE med sändningsstart 18:20. Denna premiär blir mot inga mindre än Uppsala 86ers som man besegrade i SM Finalen förra året på Stockholm Station. Men det finns fler överraskningar i påskägget, detta är nämligen första matchen sedan 1997 som Carlstad Crusaders ställer upp helt utan Amerikaner på planen. Det blir en svår nöt för Carlstad Crusaders att knäcka, men skulle man lyckas vinna kommer man gå om Stockholm Mean Machines som det mest framgångsrika laget i Superseriens grundserie med 153 vinster.

Game preview från Headoach Tracey Gere:
Denna vecka åker Carlstad Crusaders till Uppsala för en spännande repris av förra årets SM-Final. Förra veckans match blev något lättare än vad vi hade förväntat oss där vi tog en tidig ledning och lät många spelare få speltid tidigt i matchen. Vi var oroliga för Limhamns starka linjer och visste inte riktigt vad som väntade oss från skill positionerna. Men vi lyckades ta grepp om linjespelet och fick en injektion i anfallet då WR Jacob Dahre var tillbaka i laget efter att ha missat första matchen pga sjukdom. Det visade sig direkt då han fångade en TD på första spelet av QB Philip Juhlin.

Uppsala besegrade Tyresö på ett komfortabelt sätt i sin inledande Superseriematch efter att veckan innan förlorade sin första NEFL match mot Helsinki Roosters i ett kallt och blåsigt Helsingfors och det var ett helt annat Uppsala vi fick se mot Tyresö. Nu kommer de in med stort självförtroende in i denna matchen och det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för Carlstad Crusaders.

Positivt för Carlstad Crusaders är att Olof Flemström, Sveriges bästa defensiva linjespelare, gör sin säsongspremiär efter att ha missat de två första matcherna på grund av tillökning i familjen, dock är Brett Koepps sejour i Crusaderströjan över för denna gången då han återvänt till USA. Brett kom hit på ett korttidskontrakt för att stötta inledningen av säsongen och gjorde ett fantastiskt jobb i inledningen med den korta förberedelsetid han haft. Han hjälpte oss att sätta tonen för anfallet detta år med sin fysiska spelstil. Denna vecka är det Christian Forsman som kommer in och startar för första gången på länge. Christian har haft en mycket bra off season och det ska bli intressant att se honom in action på riktigt.

Detta är första matchen för året där vi faktiskt har haft film på våra motståndare vilket gör att vi har haft lite bättre möjligheter att förbereda oss inför denna match. Detta och det faktum att det är en repris på förra årets SM-Final på fredag kväll i Friday Nights Live på TV gör att det kommer bli en mycket spännande match.

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *