Uppsala 86ers — Limhamn Griffins

Uppsala 86ers — Stockholm Mean Machines

Uppsala 86ers — Örebro Black Knights

Uppsala 86ers — Tyresö Royal Crowns

Här är all statistik från matchen.

Uppsalas anfall måste bli mer varierat om de bästa lagen i serien ska kunna rubbas. Kieran McDonagh spelade sporadiskt i matchen och försökte sig endast på tre passningar. Däremot gjorde han en imponerande match springandes. Hela 178 yards nådda han med en TD från 92 yards.

Uppsala chockstartade matchen och ledde med 14 – 0 efter bara några minuter efter två fina löpningar av i tur och ordning Victor StPierre Laviolette och Kieran McDonagh.
Då såg det ut som om det skulle bli väldigt stora segersiffror för Uppsala. Men Tyresö stretade emot och reducerade genom Aslan Zetterberg i slutet av den första quartern.
Andra och tredje quartern var ganska händelsefattiga. Lite som om glöden gått ur Uppsala efter den fina starten.
I fjärde gasade Uppsala på och Kierans 98 yards rush cementerade Uppsalas vinst.

19-årige Gustav Bowall fick stort ansvar som vikarierande quarterback och gjorde det bra. Hans passning till Björn Thurmon för touchdown var riktigt snygg.

Publiken fick se Victor StPierre Laviolette på bra löphumör. Han är förmodigen kvickast i Superserien och förtjänar större publik än de drygt 300 som var på Österängen.

Nästa vecka spelar Uppsala 86ers bort mot Carlstad Crusaders som fullständigt utplånat allt motstånd i Superserien den här säsongen. Senast slog de tidigare obesegrade Örebro med 34-0.
Det vill till att Kieran McDonagh får igång sin kastarm tills dess och att de övriga lagdelarna fortsätter utvecklas i positiv riktning.

Superserien 2017
Slutresultat: 43-13
Uppsala 86ers – Tyresö Royal Crowns, 43 – 13 (14-7, 7-0, 7-6, 15-0)
Publik: 308

Poänggörare:
Uppsala 86ers:

Kieran McDonagh, 12
Victor StPierre Laviolette, 12
Blake Marklew, 11
Björn Thurman, 6
Gustav Kierebinski, 2

Tyresö Royal Crowns:
Aslan Zetterberg, 12
Matthew Sims, 1

MVP Uppsala 86ers: Victor StPierre Laviolette
MVP Tyresö Royal Crowns: Morgan Hjort

Statistik:
Pass:

86ers: 37yards
TRC: 122 yards

Rushing:
86ers: 378
TRC: 80

Receiving:

86ers: Blake Marklew 17, Alexander Wikström 10, Björn Thurmon 10
TRC: Chris Green 44, Bastian Helmers 37, Robin Svallin 32

Rushing:

86ers: Kieran McDonagh 178 yards, Victor StPierre Laviolette 187
TRC: Aslan Zetterberg 89 yards, Otso Flikman 12

Bilden: Victor StPierre Laviolette.//Foto: Mattias Tidare

Uppsala 86ers — Carlstad Crusaders

Det blev ingen vidare inledning på påskhelgen för Uppsala 86ers när Svenska Mästarna, Carlstad Crusaders, läxade upp de förväntansfulla Uppsalaspelarna på Långfredagskvällen.
Efter att i klassisk ordning inlett med två snabba passningsanfall ledda av quarterback Philip Juhlin, där Uppsalas försvar helt gick bort sig så stod det redan efter fyra minuter 14-0 till gästerna.
Slutresultatet blev 55-20 (31-6) till värmlänningarna som kom till Uppsala utan en enda importspelare. Crusaders med sju raka SM-Guld ångar på mot sitt åttonde.

Här är matchstatistiken!

Räckte inte till
Uppsala som anses vara en av de vassaste utmanarna till Carlstad visade upp en imponerande spelartrupp med 44 man mot Carlstads 32. Men det räckte inte till den här kvällen.

Carlstads offensiva linje gav gott om tid för QB Juhlin att få iväg sina passningar, eller så öppnade de gigantiska hål för sina runningbacks.
I avsaknad av dominante RB:n Brett Koepp steg veteranen, 34 år, Christian Forsman fram och löpte för 86 yards medan unge Victor Toresson, 26 år, var strået vassare med 106 yards.

Bättre på allt
Carlstad var bättre på alla områden i matchen utom i penalty yards. Uppsala bestraffades med 37 yards medan Carlstad ovanligt nog kom upp i 56 yards.

Och det var framför allt på springspelen Carlstad vann matchen. När det såg ut som om Uppsala hade stoppat Carlstadspelarna så slank någon av deras runningbacks rakt igenom Uppsalas försvar och flyttade spelet mycket närmare Uppsalas målområde.
Och när Carlstad är i motståndarnas red-zone då är de mycket svårstoppade. I fredagsmatchen gjorde de poäng vid alla fem tillfällen de kom inom 20 yards från Uppsalas mållinje.

Philip Juhlin hade en bra dag på jobbet. 18 av 30 passningar nådde sina mål och totalt passade han 314 yards. Och med 228 yards springspel så ska det mycket till för ett motståndarlag att slå mästarna.

Ljusa stunder
Uppsala kom till matchen full av respekt för värmlänningarna med ändå övertygade om att det visst ska gå att vinna över dem.
Och det fanns stunder då 86ers gladde de 340 personerna som sökt sig till Österängens IP i det kylslagna vädret.
En del djupa passningar nådde sina mål och QB Kieran McDonagh kunde summera 298 passningsyards efter matchen där Blake Marklew tog emot för 102 yards och Nicko Peterson tog emot för 88 yards.
Men springspelen som Uppsala ideligen försökte sig på blev en katastrof. Uppsalas offensiva linje lyckades inte öppna några hål i Carlstads tunga försvar och snabbe Victor StPierre Laviolette kom ingenstans i sina försök.

Linjen vann
Carlstad vann som många gånger tidigare den här matchen på sina duktiga linjespelare, och då ska man veta att Uppsala också har duktiga linjespelare men som den här kvällen fick bakläxa.

I Crusaders fick Phlip Juhlin MVP-priset men det kunde ha gått till många andra spelare i laget.
I Uppsala var det ingen tvekan om att Nicko Peterson gjorde sig förtjänt av priset då han presterade på såväl offense som defense.

Nya tillfällen
Nästa vecka spelar Uppsala mot finska Helsinki Rooster hemma i returmötet i NEFL.
Vinner de där blir det sannolikt en NEFL-final mot Crusaders. Ännu ett tillfälle för Uppsala att se om de kan dyrka upp Carlstads kassaskåps starka offensiva och defensiva linjer.

Slutresultat:
Uppsala 86ers – Carlstad Crusaders, 20 – 55 (0-14,  6-17, 6-16, 8-8)
Publik: 340

Poänggörare:
Uppsala 86ers:
Nicko Peterson: 14
Blake Marklew: 6

Carlstad Crusaders:
Christian Forsman, 18
Jacob Dahre, 8
Viktor Toresson, 8
Marcus Johnsson, 8
Philip Juhlin, 6
André Holgård, 5
Olof Flemström, 2

MVP Uppsala 86ers: Nicko Peterson
MVP Carlstad Crusaders: Philip Juhlin

Statistik:
Pass:
86ers: 298 yards
CC: 322 yards

Receiving:
86ers: Blake Marklew 102, Nicko Peterson 88
CC:  Jacob Dahre 130, Marcus Johnsson 114

Rushing:
CC: 227 (Viktor Toresson 106, Christian Forsman 86)